ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ OmniGraph.gr
Όροι και προϋποθέσεις Χρήσης και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Γενικά

Οι Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης της παρούσας ιστοσελίδας www.OmniGraph.gr και η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων των χρηστών αυτής περιγράφουν:
1. Τη διαδικασία συλλογής των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της ιστοσελίδας/πελατών του ηλεκτρονικού καταστήματος www.OmniGraph.gr,
2. Τη χρήση των δεδομένων αυτών από το www.OmniGraph.gr και τους όρους χρήσης της παρούσας ιστοσελίδας.

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα συλλέγει αποκλειστικά και μόνο εκείνα τα προσωπικά δεδομένα που είναι απολύτως απαραίτητα για την ασφαλή διενέργεια και εκτέλεση των παραγγελιών των πελατών μας. Η συλλογή των προσωπικών σας δεδομένων γίνει με τη δική σας σύμφωνη γνώμη και μόνο και αφορά αποκλειστικά τη διαδικασία ολοκλήρωσης των σκοπών λειτουργίας της παρούσας ιστοσελίδας και του παρόντος ηλεκτρονικού καταστήματος.

Χρήστης της ιστοσελίδας μας θεωρείται όποιος την επισκέπτεται με σκοπό την αγορά προϊόντος – προϊόντων που διατίθενται σε αυτή δηλαδή στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.OmniGraph.gr

Πελάτες του ηλεκτρονικού καταστήματος OmniGraph.gr, χαρακτηρίζονται όσοι προχωρούν σε εγγραφή προκειμένου να ολοκληρώσουν μια παραγγελία και να προχωρήσουν σε αγορά. Διαδικαστικά εγγράφονται ως Πελάτες μέσω της επιλογής “Νέος Χρήστης Εγγραφή” ή/και "Νέος Πελάτης" της αρχικής ιστοσελίδας του ιστότοπου ή/και μέσο της διαδικασία της “Δημιουργίας Λογαριασμού” και την αντίστοιχη αποδοχή τους από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα OmniGraph.gr.

Ο πελάτης, από τη στιγμή που επιλέγει να προχωρήσει σε χρήση των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού καταστήματος OmniGraph.gr αποδέχεται ανεπιφύλακτα και πλήρως τους παρόντες Όρους Χρήσης και την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Η συλλογή των προσωπικών πληροφοριών των πελατών μας έχει ως βασικούς σκοπούς:

  • την εύρυθμη κι αποτελεσματική εκτέλεση των συναλλαγών των πελατών με το ηλεκτρονικό κατάστημα
  • τη μέτρηση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας μας, και
  • την καταγραφή των απαιτήσεων των πελατών σχετικά με τα προϊόντα του ηλεκτρονικού καταστήματος

Το OmniGraph.gr δεν γνωστοποιεί σε κανένα τρίτο πρόσωπο οποιοδήποτε προσωπικό δεδομένο των πελατών του/χρηστών της ιστοσελίδας του χωρίς την προηγούμενη ρητή συγκατάθεσή τους.

Όποτε επιλέγετε είτε μέσα από τη διαδικασία ηλεκτρονικής παραγγελίας είτε μέσα από τη διαδικασία τηλεφωνικής παραγγελίας να μας γνωστοποιήσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ή/και τον αριθμό κινητού σας τηλεφώνου, επιλέγετε ταυτόχρονα τη χορήγηση και τήρηση των προσωπικών σας δεδομένων από εμάς. Το OmniGraph.gr ποτέ δεν θα κάνει χρήση των προσωπικών σας δεδομένων για σκοπούς άλλους πέρα από τους αναφερόμενους στο παρόν κείμενο. Τα προσωπικά σας δεδομένα είναι για OmniGraph.gr απολύτως ιερά κι επιθυμούμε να λειτουργούν αποκλειστικά προς δικό σας όφελος και με σεβασμό στην ατομικότητά σας και στην ελευθερία επιλογών σας.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα OmniGraph.gr διατηρεί το δικαίωμα μονομερούς τροποποιήσεως των παρόντων Όρων Χρήσεως, με αποκλειστική υποχρέωση της δημοσίευσής τους στο οικείο τόπο της ιστοσελίδας του και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των πελατών του.
Οι προσφορές που τρέχουν την ίδια περίοδο και αφορούν τα ίδια προϊόντα δεν μπορούν να συνδυαστούν (εκτός κάποιων εξαιρέσεων που θα επισημανθούν) επιπλέον οι προσφορές ισχύουν μέχρι εξαντλήσεων των αποθεμάτων

Αρμόδια για την επίλυση οποιασδήποτε διαφοράς ορίζονται τα δικαστήρια των Αθηνών.

Περιγραφή των υπηρεσιών

Το ηλεκτρονικό κατάστημα OmniGraph.gr, είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, αυτοτελές, με δική του πολιτική τιμών, όρους εξόφλησης, διάθεσης και παράδοσης των προϊόντων.
Ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να τοποθετεί παραγγελίες, αρκεί να έχει εγγραφεί μία φορά στην ιστοσελίδα εισόδου του ηλεκτρονικού καταστήματος ή και όχι, επιλέγοντας "Νέος Χρήστης Εγγραφή". Ο κάθε πελάτης εγγράφεται μόνο μία φορά.

Ο πελάτης κάνοντας χρήση του μοναδικού συνδυασμού Αναγνωριστικό Όνομα Πελάτη (username) και Κωδικός Πελάτη (password) που ο ίδιος έχει επιλέξει και δηλώσει, έχει τις ακόλουθες δυνατότητες:

  • Να δει τα περιεχόμενα του καλαθιού αγορών του («Το Καλάθι μου»). Στο Καλάθι εμφανίζονται τα προϊόντα που ο πελάτης έχει επιλέξει να παραγγείλει. Ο Πελάτης μπορεί να προβεί σε παραγγελίες προϊόντων, των οποίων η επισκόπηση ή η αλλαγή (διαγραφή ειδών, αλλαγή ποσοτήτων) είναι δυνατή ανά πάσα στιγμή μέχρι την ολοκλήρωση της παραγγελίας.
  • Να ολοκληρώσει την παραγγελία του και να πληρώσει επιλέγοντας μία από τις δυνατότητες πληρωμής που του παρέχει το ηλεκτρονικό κατάστημα.
  • Να δει μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας την πορεία εκτέλεσης αυτής και τα περιεχόμενά της.
  • Να δει παλιές παραγγελίες του.
  • Να τροποποιήσει τα Στοιχεία Πελάτη του Λογαριασμού του. όπως αυτά παρατίθενται λεπτομερώς παρακάτω.

Προσωπικά Δεδομένα

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα συλλέγει αποκλειστικά και μόνο εκείνα τα προσωπικά δεδομένα που είναι απολύτως απαραίτητα για την ασφαλή διενέργεια και εκτέλεση των παραγγελιών των πελατών μας. Η συλλογή των προσωπικών σας δεδομένων γίνει με τη δική σας σύμφωνη γνώμη και μόνο και αφορά αποκλειστικά τη διαδικασία ολοκλήρωσης των σκοπών λειτουργίας της παρούσας ιστοσελίδας και του παρόντος ηλεκτρονικού καταστήματος.

Το OmniGraph.gr δεν γνωστοποιεί σε κανένα τρίτο πρόσωπο οποιοδήποτε προσωπικό δεδομένο των πελατών του/χρηστών της ιστοσελίδας του χωρίς την προηγούμενη ρητή συγκατάθεσή τους.

Το OmniGraph.gr δηλώνει ότι κατά το διάστημα τήρησης των εν λόγω στοιχείων / προσωπικών δεδομένων χρησιμοποιεί αυτά σύννομα, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και τήρησης της εμπιστευτικότητας αυτών. Το OmniGraph.gr θα διαγράφει τα στοιχεία αυτά από το αρχείο του σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Ο πελάτης απευθυνόμενος εγγράφως προς το OmniGraph.gr έχει δικαίωμα ενημέρωσης για τα προσωπικά του δεδομένα που τηρούνται από αυτό, δικαίωμα αντίρρησης και διόρθωσης αυτών καθώς και δικαίωμα να ανακαλέσει τη συγκατάθεσή του για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που τον αφορούν οποτεδήποτε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (άρθρα 11 έως 13 του ν. 2472/1997).

Το OmniGraph.gr λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλεια του απορρήτου των επικοινωνιών του χρήστη/πελάτη και των μεταδιδόμενων πληροφοριών και δεδομένων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Εντούτοις το OmniGraph.gr δεν εγγυάται την ασφάλεια δεδομένων που μεταδίδονται μέσω δικτύων στο βαθμό που η προστασία αυτών δεν επιτυγχάνεται με τη λήψη πρόσφορων μέτρων ασφάλειας που επιβάλλονται από τη νομοθεσία και τη σχετική οποιαδήποτε άμεση, έμμεση, θετική, αποθετική, υλική ή μη ζημία που ενδεχομένως υπέστη ο χρήστης από την πρόσβασή του στο διαδίκτυο.

Όποτε επιλέγετε είτε μέσα από τη διαδικασία ηλεκτρονικής παραγγελίας είτε μέσα από τη διαδικασία τηλεφωνικής παραγγελίας να μας γνωστοποιήσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ή/και τον αριθμό κινητού σας τηλεφώνου ή/και τα στοιχεία του τρόπου πληρωμής που εσείς επιλέγετε π.χ. πιστωτική ή/και  χρεωστική κάρτα, επιλέγετε ταυτόχρονα τη χορήγηση και τήρηση των προσωπικών σας δεδομένων από εμάς. Το OmniGraph.gr ποτέ δεν θα κάνει χρήση των προσωπικών σας δεδομένων για σκοπούς άλλους πέρα από τους αναφερόμενους στο παρόν κείμενο.
Για τυχόν διαφορές που θα προκύψουν μεταξύ των πελατών ή μεταξύ πελατών και τρίτων και οφείλονται σε μηνύματα, δεδομένα, στοιχεία ή πληροφορίες που διακινούνται μέσω του OmniGraph.gr, το τελευταίο δηλώνει ότι τυχόν άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών του πελάτη επιτρέπεται μόνο εφόσον και στο μέτρο που το OmniGraph.gr καλείται να εκπληρώσει υποχρέωσή του σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Ρητά συμφωνείται ότι οι άνω όροι διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο, τις αποφάσεις των θεσμοθετημένων οργάνων της Πολιτείας που ισχύουν επί των συναλλαγών των ηλεκτρονικών επικοινωνιών καθώς και τις εκάστοτε ισχύουσες σχετικές διατάξεις.

Προσωπικά Δεδομένα που καταχωρούνται κατά την εγγραφή Νέου Χρήστη (Πελάτη)

Η εγγραφή του νέου χρήστη (Πελάτη) στο ηλεκτρονικό κατάστημα OmniGraph.gr είναι απαραίτητη για την τοποθέτηση οποιασδήποτε παραγγελίας προϊόντος. Κατά την εγγραφή του νέου χρήστη ζητούνται τα ακόλουθα προσωπικά στοιχεία: Όνομα, Επίθετο, επωνυμία εταιρίας, δραστηριότητα, διεύθυνση, Τ.Κ., πόλη, περιοχή, χώρα, τηλέφωνο, fax, διεύθυνση e-mail.

Τα παραπάνω στοιχεία είναι απαραίτητα για την επεξεργασία της παραγγελίας του πελάτη από το ηλεκτρονικό κατάστημα και τίθενται στη διάθεσή του OmniGraph.gr προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την άρτια εκτέλεση της παραγγελίας του πελάτη.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα OmniGraph.gr διατηρεί τα προσωπικά δεδομένα όσο καιρό είναι ο/η Πελάτης ενεργός.

Χρήση των προσωπικών δεδομένων του πελάτη

Το Ηλεκτρονικό Κατάστημα OmniGraph.gr καταγράφει και διατηρεί τα προσωπικά δεδομένα μόνο των χρηστών εκείνων που έχουν κάνει εγγραφή ως Πελάτες μέσα από την σελίδα του ηλεκτρονικού καταστήματος. H συλλογή των ανωτέρω προσωπικών δεδομένων είναι απαραίτητη για την διενέργεια των συναλλαγών μεταξύ του ηλεκτρονικού καταστήματος και των πελατών του και την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών από το OmniGraph.gr.
To OmniGraph.gr δεν θα γνωστοποιήσει την ηλεκτρονική διεύθυνση ενός Πελάτη ή άλλα προσωπικά του δεδομένα για διαφημιστικούς ή άλλους σκοπούς προώθησης ή/και επικοινωνίας, παρά μόνο μετά από ρητή συγκατάθεσή του.

Διαγραφή των προσωπικών δεδομένων του πελάτη

O Πελάτης έχει οποτεδήποτε τη δυνατότητα να ζητήσει την άμεση διαγραφή από τις βάσεις δεδομένων του OmniGraph.gr όλων των προσωπικών του δεδομένων που γνωστοποίησε στο ηλεκτρονικό κατάστημα, εφόσον:

  • έχει σταματήσει να κάνει χρήση των υπηρεσιών του OmniGraph.gr.
  • δεν υπάρχουν ανεξόφλητες οφειλές του προς το ηλεκτρονικό κατάστημα.

Αυτόματα Καταγεγραμμένες Πληροφορίες

Ο διακομιστής (web server) του OmniGraph.gr με βάση την κατασκευαστική του προδιαγραφή και σύμφωνα με τα ισχύοντα αποδεκτά στο διαδίκτυο καταγράφει αυτόματα κάποιες πληροφορίες. Οι λόγοι της καταγραφής σχετίζονται με:

  • έγκαιρη διάγνωση κι αυτόματη επίλυση προβλημάτων
  • συλλογή δημογραφικών πληροφοριών
  • επιτυχής διαχείριση των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού καταστήματος

Οι πληροφορίες αυτές είναι ανώνυμες και περιέχουν τα domain names και/ή τις I.P. διευθύνσεις των πλοηγών (browsers) που επισκέπτονται το ηλεκτρονικό κατάστημα, την ημέρα και ώρα που έγινε η επίσκεψη και άλλες (πάντοτε) μη εξατομικευμένες πληροφορίες.

Cookies

Cookie είναι ένα μικρό κομμάτι δεδομένων που αποστέλλεται στις I.P. διευθύνσεις των πλοηγών (browsers) του πελάτη από ένα διακομιστή (web server) και αποθηκεύεται στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή του/της πελάτη. Τα cookies δεν προκαλούν βλάβη στο σύστημά του υπολογιστή του πελάτη και δεν πλήττουν τη λειτουργικότητά του. Τα cookies καθιστούν επίσης την πλοήγηση στο web ευκολότερη για τον πελάτη, αποθηκεύοντας τις ρυθμίσεις του. Το ηλεκτρονικό κατάστημα OmniGraph.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες και περιεχόμενο που να καλύπτει τα ενδιαφέροντα του πελάτη. Τα παραπάνω cookies δεν περιέχουν προσωπικά προσδιορίσιμες πληροφορίες. Οι περισσότεροι browsers αυτόματα δέχονται τα cookies, αλλά ο πελάτης έχει συνήθως τη δυνατότητα να ρυθμίσει τον browser του ώστε να τα αποτρέπει. Ακόμα και χωρίς cookie ο πελάτης μπορεί να χρησιμοποιεί τις περισσότερες υπηρεσίες του OmniGraph.gr.

Υποχρεώσεις Πελάτη

Ο Πελάτης του ηλεκτρονικού καταστήματος OmniGraph.gr, υποχρεούται:

  • Να μη χρησιμοποιεί τον ιστότοπο του ηλεκτρονικού καταστήματος για τη διενέργεια πράξεων, οι οποίες μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα την άσκηση ποινικής διώξεως ή την εκκίνηση οποιασδήποτε αστικής ή διοικητικής διαδικασίας κατά του OmniGraph.gr, για πράξεις, που ενδεικτικά αλλά όχι αποκλειστικά περιγράφονται στον Ποινικό Κώδικα, σε Ειδικούς Ποινικούς Νόμους, στην Τηλεπικοινωνιακή Νομοθεσία, στη Νομοθεσία για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων καθώς επίσης και στις σχετικές διατάξεις ή οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και οποιασδήποτε άλλης Δημόσιας ή Διοικητικής Αρχής και Υπηρεσίας.
  • Να μην παραβιάζει οποιασδήποτε μορφής Πνευματικά Δικαιώματα τρίτων.
  • Να τηρεί απαρέγκλιτα τους εκάστοτε ισχύοντες όρους χρήσης του ηλεκτρονικού καταστήματος OmniGraph.gr καθώς επίσης και τους εκάστοτε ισχύοντες κανονισμούς προστασίας προσωπικών δεδομένων των συνδρομητών του ή/και των επισκεπτών των ιστοσελίδων αυτού.
  • Να παρέχει πλήρη και αληθή προσωπικά στοιχεία κατά τη διαδικασία της εγγραφής του ως πελάτη.
  • Να ενημερώνει τα προσωπικά Στοιχεία εγγραφής του, έτσι ώστε αυτά να ανταποκρίνονται κάθε στιγμή στα αληθή προσωπικά του στοιχεία. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ανακρίβεια των στοιχείων εγγραφής του Πελάτη, το ηλεκτρονικό κατάστημα OmniGraph.gr έχει το δικαίωμα να απενεργοποιήσει άμεσα το λογαριασμό του πελάτη ενημερώνοντάς τον.
  • Να διατηρεί μυστικά και να μην αποκαλύπτει σε τρίτους το μοναδικό αναγνωριστικό όνομα και τον κωδικό πρόσβασής του (username, password) στις υπηρεσίες του OmniGraph.gr. Υποχρεούται επίσης να ενημερώνει το ηλεκτρονικό κατάστημα OmniGraph.gr μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@OmniGraph.gr, για οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του κωδικού και του συνθηματικού του. Το ηλεκτρονικό κατάστημα δε φέρει καμία ευθύνη για μη εξουσιοδοτημένη χρήση του κωδικού πρόσβασης και του αναγνωριστικού ονόματος των πελατών του, αν δεν έχει ενημερωθεί προηγουμένως γι' αυτή.
  • Να επιβεβαιώνει ότι έχει εξέλθει από τον προσωπικό του λογαριασμό στο τέλος κάθε συνόδου (session).
  • Να παρέχει ορθά και αληθή Στοιχεία Πληρωμής και Παράδοσης για τις παραγγελίες που τοποθετεί ηλεκτρονικό κατάστημα.


Σύμφωνα με την Οδηγία 2013/11/ΕΚ, η οποία ενσωματώθηκε στην Ελλάδα με την ΚΥΑ 70330/2015, προβλέπεται πλέον και η δυνατότητα ηλεκτρονικής επίλυσης καταναλωτικών διαφορών με τη διαδικασία Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΕΔ - Alternative Dispute Resolution) στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν ο πελάτης έχει την ιδιότητα του καταναλωτή (δηλ. φυσικό πρόσωπο που ενεργεί εκτός επαγγελματικής ιδιότητας) και έχει οποιοδήποτε πρόβλημα με αγορά που πραγματοποίησε από την Ιστοσελίδα μας μπορεί να κινήσει την διαδικασία ΕΕΔ δια μέσου της ενιαίας πλατφόρμας για την ηλεκτρονική επίλυση διαφορών (πλατφόρμα ΗΕΔ) διαθέσιμη στο https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage. Επίσης μπορεί να επικοινωνήσει με τη γενική γραμματεία καταναλωτή στο http://www.efpolis.gr.

Τροποποιήσεις της Υπηρεσίας

Το ηλεκτρονικό κατάστημα OmniGraph.gr διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί τις παρεχόμενες υπηρεσίες ή και να διακόψει την παροχή αυτών προσωρινά ή μόνιμα, με ή δίχως προειδοποίηση. Σε κάθε περίπτωση που ο Πελάτης κάνει χρήση των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού καταστήματος, θεωρείται ότι έχει αποδεχτεί ανεπιφύλακτα τους, παρόντες όρους χρήσεως και αναγνωρίζει ανεπιφύλακτα ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα OmniGraph.gr δεν φέρει ευθύνη απέναντι στο Πελάτη για οποιαδήποτε τροποποίηση, αναβολή ή διακοπή παροχής της υπηρεσίας.


Να σημειωθεί ότι αλλαγές στις εικόνες των προϊόντων μπορεί να υπάρξουν ανά πάσα στιγμή και πάντα με βάση τη διακριτική ευχέρεια του ηλεκτρονικού καταστήματος OmniGraph.gr

Προϊόντα και πληροφορίες Ευθύνη του OmniGraph.gr

Το ηλεκτρονικό κατάστημα OmniGraph.gr:

  • δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία προκληθεί στον Πελάτη από την ανταλλαγή πληροφοριών κατά τη χρήση των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού καταστήματος προερχόμενη από απώλεια ή καθυστέρηση λήψης ή μη λήψη ή αλλοίωση δεδομένων.
  • δεν υποχρεούται σε εγκατάσταση των προϊόντων του ηλεκτρονικού καταστήματος.
  • δεν φέρει οποιαδήποτε ευθύνη για τις πληροφορίες που σχετίζονται με διαφημίσεις προϊόντων. Το υλικό, το περιεχόμενο και οι ισχυρισμοί των διαφημιστικών καταχωρήσεων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία και ευθύνη των εταιριών που διαφημίζουν τα προϊόντα τους. Δεν προσφέρουμε καμία εγγύηση, έγγραφη ή μη, άμεση ή έμμεση, σχετικά με την ακρίβεια και την ορθότητα των πληροφοριών που παρέχονται από τον διαδικτυακό μας τόπο. Αποποιούμεθα κάθε εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή, άμεση ή έμμεση, περιλαμβανομένων των σιωπηρών εγγυήσεων ποιότητας ή καταλληλόλητας για ορισμένους σκοπούς.
  • Για όλα τα ηλεκτρικά προϊόντα ισχύει ότι η απόδειξη είναι και η εγγύηση του καθενός προϊόντος (κάθε εταιρία έχει διαφορετικό χρόνο εγγύησης). Σε περίπτωση μη σωστής λειτουργείας ή κάποιας βλάβης το OmniGraph.gr δεν φέρει ευθύνη και ο καταναλωτής απευθύνεται άμεσα στην εν λόγω εταιρία.
  • Όλα τα εμπορικά σήματα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία τρίτων και δεν σχετίζονται με τα προϊόντα της ιστοσελίδας OmniGraph.gr. 

Τρόποι πληρωμής

Η πληρωμή μιας παραγγελίας γίνεται με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Αντικαταβολή Τοις Μετρητοίς.Τα προϊόντα αποστέλλονται με courier και εσείς πληρώνετε το αντίτιμο κατά την παραλαβή. Ενημερώνεστε κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας για τα κόστη της αντικαταβολής. 
  • Κατάθεση σε Τραπεζικό Λογαριασμό. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, παρακαλούμε να δίνετε στην τράπεζα ως αιτιολογία το oονοματεπώνυμο σας και τον αριθμό της παραγγελίας. Στην συνέχεια παρακαλούμε αποστείλατε το αποδεικτικό κατάθεσης με fax στο 2102323241 ή μέσω email στο info@OmniGraph.gr . Αν εντός δύο ημερολογιακών ημερών δεν έχει αποσταλεί η σχετική απόδειξη πληρωμής τα εμπορεύματα της παραγγελίας αποδεσμεύονται.

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους μπορείτε να καταθέσετε τα χρήματα είναι οι ακόλουθοι:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αρ. Λογαριασμού: 6605102614977  
IBAN: GR6601716050006605102614977

EUROBANK  

Αρ. Λογαριασμού: 00260259140200842538 
IBAN: GR6802602590000140200842538

ALPHA

Αρ. Λογαριασμού: 503002002005370  
IBAN: GR3501405030503002002005370

Ονοματεπώνυμο Δικαιούχου OmniGraph Ε.Ε.

Στη περίπτωση εμβάσματος, παρακαλούμε όπως η χρέωση να επιβαρύνει τον καταθέτη.

  • Πιστωτική Κάρτα, χρεωστική και προπληρωμένη.

Συνεργαζόμαστε μόνο με τις Visa και MasterCard

  • Paypal

Για τις παραγγελίες με προορισμό την Κύπρο: 

Ο τρόπος πληρωμής γίνεται μόνο μέσω: Πιστωτική κάρτα, Paypal, Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό(ισχύουν οι παραπάνω λογαριασμοί).

Απόδειξη / τιμολόγιο

Μέσα στη διαδικασία ολοκλήρωσης της παραγγελίας υπάρχει δυνατότητα να αποφασίσετε εάν επιθυμείτε απόδειξη ή τιμολόγιο.

Στη περίπτωση της επιλογής τιμολογίου από τον πελάτη, εκείνος δηλώνει ότι

  1. αποδέχεται πως η συγκεκριμένη συναλλαγή είναι επαγγελματική αγορά και αφορά επαγγελματική χρήση και μόνο.
  2. Η διεύθυνση της παράδοσης των εμπορευμάτων και/ή των υπηρεσιών είναι αυστηρά για επαγγελματική χρήση.

Ασφάλεια πληρωμών 

Όλες οι online πληρωμές μέσω πιστωτικής κάρτας ή Paypal γίνονται στο ασφαλές προστατευόμενο (secure) περιβάλλον της συνεργαζόμενης Τράπεζας ή την online πλατφόρμα πληρωμών Paypal.

Τρόποι αποστολής


Οι κατηγορίες προϊόντων χωρίζονται σε:

  • Διαθέσιμο: το προϊόν αποστέλλεται έως 2 εργάσιμες μέρες από την ημέρα της παραγγελίας (εφόσον η παραγγελία έχει γίνει μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι). 
  • Διαθέσιμο σε 3 έως 5 ημέρες: το προϊόν αποστέλλεται πάντα μέσα σε 3-5 εργάσιμες ημέρες από την ημέρα παραγγελίας (εφόσον η παραγγελία έχει γίνει μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι). Για την περίοδο 20/7 - 31/8 η διαθεσιμότητα του προϊόντος εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα του προμηθευτή και προϋποθέτει ότι η αποθήκη του προμηθευτή λειτουργεί και δεν έχει κλείσει λόγω διακοπών.
  • Εξαντλήθηκε: Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο και δεν μπορεί να μπει στο καλάθι. Σε αυτή την περίπτωση προτείνεται να επικοινωνήσετε μαζί μας για περαιτέρω πληροφορίες.
  • Καταργήθηκε: Το προϊόν καταργήθηκε από την εταιρεία παραγωγής και δεν υπάρχει η δυνατότητα νέας παραγγελίας.


Η  παραγγελία σας μπορεί να παραδοθεί και  σε άλλη διεύθυνση εάν επιλέξετε το αντίστοιχο πεδίο και προχωρήσετε σε αλλαγή διεύθυνσης
Οι παραδόσεις γίνονται εργάσιμες ημέρες μεταξύ 9:00 - 18:00.

Έξοδα και Μέρη Αποστολής

Αποστολές στην Ελλάδα

Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα για παραγγελίες άνω των 49€

Παράδοση την επόμενη εργάσιμη ημέρα με την προϋπόθεση, η παραγγελία να έχει μπει ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά μέχρι τις 13.00.
Για παραγγελίες μικρότερες των 49€, υπάρχει χρέωση έως 5€.

Δυνατότητα ΔΩΡΕΑΝ παραλαβής, ανεξαρτήτως παραγγελίας, από το χώρο μας. 

Έξτρα υπηρεσίες:

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΜΗ ΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΙΩΡΟ, ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μεταξύ των

  • 9.00-11.00
  • 11.00-13.00
  • 13.00-15.00
  • 15.00-17.00

Χρέωση 3€

ΕΝΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ

Επιπλέον Χρέωση 11€
Προϋπόθεση. Η παραγγελία θα πρέπει να έχει μπει μέχρι τις 11.00 π.μ. ώστε να παραδοθεί εντός Αττικής την ίδια ημέρα.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ

Επιπλέον Χρέωση 6€

Εξαιρούνται, από τις παραπάνω χρεώσεις ή δωρεάν υπηρεσίες μεταφοράς πολύ βαριά αντικείμενα , όπως το χαρτί εκτυπώσεων. Σε περίπτωση εξαίρεσης ενημερώνουμε πριν από την αποστολή.

Όλες οι ανωτέρω τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Αποστολές στην Κύπρο

Ο χρόνος παράδοσης για το προϊόντα που φέρουν την ένδειξη "Διαθέσιμο" είναι έως 5 εργάσιμες μέρες από την ημέρα της παραγγελίας (εφόσον η παραγγελία έχει γίνει μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι)  με μεταφορική εταιρία ή courier. Αν κάποιο προϊόν δεν είναι διαθέσιμο θα σας ενημερώσουμε με email ή τηλεφωνικώς για την πορεία της παραγγελίας σας.
Οι παραδόσεις γίνονται εργάσιμες ημέρες μεταξύ 9:00 - 17:00.
Οι αποστολές επιβαρύνονται ανεξάρτητα από το συνολικό κόστος. Το OmniGraph.gr θα σας ενημερώσει για το συνολικό κόστος της αποστολής πριν την εκτέλεση.

Δικαίωμα υπαναχώρησης / Επιστροφή προϊόντος

Εάν ο πελάτης είναι φυσικό πρόσωπο (καταναλωτής) που καταρτίζει την πώληση για προσωπική χρήση κι όχι για την εξυπηρέτηση της ατομικής του δραστηριότητας (εμπορική, επιχειρηματική, βιοτεχνική ή ελευθέρια επαγγελματική), τότε δικαιούται να υπαναχωρήσει από την πώληση εντός 14 ημερολογιακών ημερών, οι οποίες εκκινούν από τον χρόνο παράδοσης του προϊόντος (στον πελάτη ή στον μεταφορέα που ο τελευταίος υποδεικνύει), επιστρέφοντας το προϊόν στην αρχική του κατάσταση, επιβαρυνόμενος με τα έξοδα επιστροφής και τυχόν μείωση της αξίας των αγαθών.

Συνέπειες υπαναχώρησης

Σε περίπτωση έγκυρης άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης, θα πρέπει να αποκατασταθεί με χρηματική αποζημίωση κάθε τυχόν απομείωση της αξίας του εμπορεύματος, καθώς και οι τυχόν καρποί που απορρέουν από αυτή την απομείωση, μόνο στην περίπτωση και στον βαθμό που αυτή οφείλεται στη διαχείριση του προϊόντος με τρόπο που εκφεύγει της ειθισμένης εξέτασης των προϊόντων με τρόπο άλλο πλην εκείνο που είναι αναγκαίο για τη διαπίστωση της φύσης, των χαρακτηριστικών και της λειτουργίας του προϊόντος. Ως ειθισμένη εξέταση και διαχείριση του προϊόντος προκειμένου για τη διαπίστωση της φύσης, των χαρακτηριστικών και της λειτουργίας του προϊόντος, εννοείται η εξέταση των σχετικών αγαθών, όπως αυτή είναι δυνατό να ελάμβανε χώρα με τον τρόπο που συνηθίζεται σε ένα φυσικό κατάστημα.

Το δικαίωμα υπαναχώρησης εκ των διατάξεων του ν. 2251/1994 δεν εφαρμόζεται:

  1. Στις περιπτώσεις που τα προϊόντα έχουν παραγγελθεί ηλεκτρονικά και έχουν παραληφθεί από το φυσικό κατάστημα OmniGraph.gr, καθώς η πώληση δεν θεωρείται ότι τελέστηκε από απόσταση.
  2. Στις περιπτώσεις που τα προϊόντα έχουν χρησιμοποιηθεί. Χρήση ενός προϊόντος συνιστά π.χ.: η εγκατάσταση (π.χ. αναλώσιμα εκτύπωσης στη συσκευή εκτύπωσης, κλιματιστικά), η θέση σε λειτουργία (π.χ. ψυγεία, πλυντήρια ρούχων/πιάτων), η καταχώριση (registration) του προϊόντος (π.χ. smartphones), η τοποθέτηση συστατικών μερών (π.χ. μελάνια, toner κ.λπ.) πάνω στη συσκευή/προϊόν.
  3. Στις περιπτώσεις που τα προϊόντα που παραδίδονται έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ο πελάτης έχει ορίσει ή σύμφωνα με τις προσωπικές του απαιτήσεις και προσωπικές εξατομικεύσεις ή που εκ της φύσεως τους είναι αδύνατο να επιστραφούν με αποστολή.
  4. Προϊόντα τα οποία εξατομικεύονται με την καταχώριση της συσκευής (registration) από τον πελάτη μετά από την παράδοσή τους σε αυτόν εμπίπτουν στην εξαίρεση αυτή, όπως π.χ. καταχώριση (registration) μιας συσκευής τύπου smartphone, laptop, tablet, printer, mfp κ.λπ..
  5. Στις περιπτώσεις που τα παραδιδόμενα προϊόντα είναι φορείς ήχου ή εικόνας ή εικόνας και ήχου ή λογισμικού και έχουν αποσφραγιστεί από τη συσκευασία τους.
  6. Στις περιπτώσεις που τα προϊόντα που παραδίδονται δεν είναι κατάλληλα για επιστροφή μόλις αποσφραγιστούν για λόγους προστασίας της υγείας ή για λόγους υγιεινής (π.χ. ξυριστικές/ αποτριχωτικές μηχανές, ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, μαγειρικά σκεύη κ.λπ.).
  7. Στις περιπτώσεις προμήθειας ψηφιακού περιεχομένου μη παρεχόμενου πάνω σε υλικό μέσο, εφόσον η εκτέλεση ξεκίνησε με την προηγούμενη ρητή συγκατάθεση του καταναλωτή και την επιβεβαίωση εκ μέρους του ότι χάνει το δικαίωμα υπαναχώρησης.
  8. Στις περιπτώσεις παροχής υπηρεσιών, μετά την πλήρη παροχή της υπηρεσίας, καθόσον ο καταναλωτής έχει αναγνωρίσει ήδη κατά την παραγγελία, ότι χάνει το δικαίωμα υπαναχώρησης εφόσον η σύμβαση εκτελεσθεί πλήρως.
  9. Στις περιπτώσεις προμήθειας τροφίμων, ποτών ή άλλων αγαθών, που προορίζονται για τρέχουσα κατανάλωση στο πλαίσιο του νοικοκυριού.

Μείωση αξίας προϊόντος

Ο καταναλωτής θα πρέπει να διαχειρίζεται κάθε προϊόν, που παραλαμβάνει με τον τρόπο εκείνο που θα διαχειριζόταν και θα εξέταζε αυτό και σε ένα φυσικό κατάστημα, ώστε να διαπιστώνει τη φύση, τα χαρακτηριστικά και τη λειτουργία του. Διαχείριση ενός προϊόντος, η οποία είναι διαφορετική από την ανωτέρω περιγραφή, δεν θα γίνεται δεκτή. Συνεπώς, ο καταναλωτής ενδέχεται να επιβαρυνθεί με τη μείωση της αξίας ενός προϊόντος, εφόσον η διαχείριση που έχει κάνει σε αυτό υπερβαίνει το αποδεκτό μέτρο, π.χ.:

  1. Προϊόντα, τα οποία επιστρέφονται χωρίς συσκευασία ή με φθαρμένη συσκευασία, αλλά με πλήρη παρελκόμενα και συνοδευτικά έγγραφα, θα επιδέχονται μείωση στην επιστρεφόμενη αξία έως 80%.
  2. Προϊόντα, τα οποία επιστρέφονται χωρίς συσκευασία ή με φθαρμένη συσκευασία, αλλά με πλήρη παρελκόμενα και συνοδευτικά έγγραφα και έχουν ενεργοποιηθεί με τον τρόπο της αρχικής εγκατάστασης (όπως εκτυπωτές, πολυμηχανήματα, laptop, tablet, desktop, smartphones, φωτογραφικές μηχανές, τηλεοράσεις, αξεσουάρ, όπως βάσεις στήριξης κ.λπ.), θα επιδέχονται μείωση στην επιστρεφόμενη αξία έως 80%.
  3. Σε περίπτωση έγκυρης άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης και με την προϋπόθεση ότι έχει επιστραφεί το προϊόν στo OmniGraph.gr ο πελάτης θα λάβει ένα πιστωτικό σημείωμα ίσης αξίας με το τίμημα της πώλησης, το οποίο θα εξοφλείται από τη OmniGraph.gr με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο διενήργησε ο πελάτης την καταβολή του τιμήματος, εκτός εάν έχει συμφωνηθεί διαφορετικά με τον πελάτη, χωρίς υπαίτια ή αδικαιολόγητη καθυστέρηση. Ρητώς συμφωνείται και ο πελάτης παρέχει ήδη την ανέκκλητη εντολή και συναίνεσή του προς τούτο, το OmniGraph.gr να δικαιούται να παρακρατά από το επιστρεφόμενο ποσό τα έξοδα επιστροφής, τα οποία βαρύνουν τον πελάτη καθώς και τυχόν αποζημίωση σε περίπτωση καταστροφής, φθοράς ή βλάβης του προϊόντος ή απομείωσης της αξίας του προϊόντος οφειλόμενης σε ενέργειες του πελάτη. Το OmniGraph.gr σε κάθε περίπτωση δικαιούται να αξιώνει με κάθε νόμιμο τρόπο κάθε ποσό που ζημιώθηκε (ενδεικτικά, είτε αναφορικά με δαπάνες επιστροφής είτε με καταστροφή, φθορά ή βλάβη, απομείωση αξίας του προϊόντος κ.λπ.).